Train Minder – Leef Meer

Wanneer je de trainers van PhysiQ Fitness volgt op social media, is het je wellicht opgevallen dat zij sinds kort een nieuwe hashtag toevoegen:

#trainlesslivemore

Train minder?

Een vreemde hashtag voor een fitnesscentrum? Toch?

Toen we in 2012 startten met ons bedrijf hadden we je inderdaad voor gek verklaard als je met zo’n uitspraak aan zou komen zetten. Wij waren (en zijn nog steeds) gek op trainen, CrossFit en alles wat daarbij komt kijken. Vanuit die passie zijn we in 2012 begonnen met het geven van lessen en als het even kan, stoppen we daar voorlopig nog niet mee ☺

Als trainen (net als bij ons) je ding is, dan plan je waarschijnlijk zonder al te veel moeite een deel van de tijd in je dag of week om je training uit te voeren. Met andere woorden: Jouw leven wordt leuker dankzij het uitvoeren van je trainingen. In jouw geval is “live more” dus gelijk aan “train more.”

Doe een Youtube search op “CrossFit” en de video’s die je vind, zullen met name het bovenstaande benadrukken. Een groot deel van onze leden valt onder deze categorie.

Er is echter ook een (hele grote) groep mensen die trainen, of werken aan hun gezondheid, zien als een “straf.” Helaas zijn dit meestal ook de mensen die dit soort activiteiten het hardst nodig hebben. En als klap op de vuurpijl zijn ze vaak ook nog eens slecht geïnformeerd over wat ze moeten doen om de resultaten te halen die ze zoeken. De hypes en fabeltjes in fitnessland volgen elkaar namelijk in rap tempo op waardoor het je als “leek” nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt om effectief aan de slag te gaan. Het is absoluut geen schande als je onder deze laatste categorie valt.

Het leven biedt immers veel meer dingen die een stuk mooier zijn dan de binnenkant van de sportschool.

Wat wij je graag willen leren, is dat je met een eenvoudig trainingsprogramma en het aanpassen van wat lifestylegewoontes, de kwaliteit van de ervaring van de dingen die je (wel) leuk vindt enorm kunt laten toenemen.

Wij helpen je om beter (en hopelijk langer) te kunnen genieten van de dingen die jouw leven leuk maken.

Het is niet ongewoon dat er mensen bij ons starten die zich “gedwongen voelen” om iets met hun lijf te moeten binnen een aantal maanden compleet getransformeerd zijn.

Dat varieert van beter kunnen spelen met de (klein)kinderen, tot het boeken van de reis die ze nooit hebben durven maken of zelfs het veranderen van een baan waarin ze zichzelf al jaren ongelukkig voelen.

De gemene deler is dat bij iedereen de kwaliteit van leven is toegenomen. Een bijkomend voordeel is dat ze het “bezig zijn met hun lijf” vaak ook leuk zijn gaan vinden en zichzelf uitdagen om de mogelijkheden er van te ontdekken.

Ineens ben je volwassen.

Nou, dat valt wel meer hoor 🙂

 

Toch is tussen de regels door te lezen dat #trainlesslivemore symbool staat voor de groei die wij als individuen, maar ook als bedrijf hebben doorgemaakt. Een proces waar we overigens nog middenin zitten en waarvan de hashtag slechts de eerste uiting is.

 

“Fit zijn voor het echte leven” – De oorspronkelijke belofte van CrossFit, betekent ook dat je “echt moet leven” om er gebruik van te kunnen maken. En dat leven vindt zich als het goed is voor een groot deel buiten de vier muren van een gym plaats.

 

Dus nu is het aan jou: Wat is jouw kijk op je lijf? En is er iets dat je graag anders zou zien om nog meer uit je leven te kunnen halen?

Neem eens wat tijd om deze vraag voor jezelf te beantwoorden en weet dat wij voor je klaar staan wanneer je hulp denkt nodig te hebben om dit te bereiken.

 #trainlesslivemore

Leave a comment