Revalidatie na een blessure

Als je een sportblessure hebt, is dat heel vervelend. Je wil vol voor je sport kunnen gaan, en als je dan ineens een knieblessure, schouderklachten of een hamstring blessure oploopt, kan dat niet meer. Tijdens iedere sport kun je een blessure oplopen. Echter, als je een goede warming-up doet, kun je het risico op een blessure zeker verminderen. Natuurlijk zit een ongeluk in een klein hoekje en is een misstap zo gemaakt. Zodra je merkt dat er iets mis is, is het belangrijk om naar een specialist te gaan. Sport er vooral niet mee verder! Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je je de blessure hier alleen maar mee verergert.

Luister naar je lichaam

Als je herstellende bent van een blessure, dan is het erg belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Je wil natuurlijk voorkomen dat je meerdere blessures krijgt, of dat je oude blessure weer terugkomt. Door verschillende oefeningen te doen, bouw je je kracht weer op en zorg je ervoor dat het beschadigde weefsel weer sterk is. Door je spieren te trainen, worden ze sterker, al heeft dit natuurlijk wel tijd nodig. Het is slim om de training na je blessure goed en doordacht aan te pakken, en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Training na de blessure

Heb je een paar weken rust gehouden en merk je dat je minder of zelfs geen last meer hebt van de blessure? Dan heb je waarschijnlijk een grote neiging om direct weer te beginnen met sporten. Dat is erg logisch, maar het is belangrijk om ook na je blessure je trainingen weer rustig op te bouwen. Ga hierin niet te snel; zorg ervoor dat je vooral niet over je eigen grenzen heengaat. Als je na je blessure direct weer aan de slag gaat, zonder begeleiding, ga je vaak toch weer iets te snel.

Persoonlijke begeleiding

Bij PhysiQ Fitness krijg je persoonlijke begeleiding; we zorgen er samen voor dat jij snel weer op je oude niveau kunt sporten. We geven je advies, tips en een persoonlijk plan, zodat jij geen pijn meer hebt en weer op volle kracht er tegenaan kan!

 

Benieuwd hoe we dat doen? Neem dan contact met ons op voor een gratis intake en binnen de kortste keren ben jij weer helemaal hersteld na je blessure.