Pieter van den Berg

Bouwjaar: 1987

Toen ik 6 jaar jong was maakte, ik voor het eerst kennis met sport. Voetbal ging het worden. Dit was niet zo vreemd aangezien mijn opa jarenlang in het eerste elftal van RBC heeft gevoetbald en daarna als voetbaltrainer actief was. Al snel werd duidelijk dat ik als linkspoot aardig wat snelheid in de benen had én het spreekwoordelijke neusje voor de goal. Als linksbuiten heb ik van 1993 tot 2016 met veel plezier bij RKVV Roosendaal gespeeld.

De laatste jaren van mijn voetbal ’’carrière’’ begon ik meer en meer interesse te krijgen in andere sporten. De snelheid op het veld werd steeds regelmatiger gebruikt om luttele uurtjes hard te lopen. In de jaren 2014-2015 werd daarom het voetballen afgewisseld met heel wat uren hardlopen. In 2015 liep ik een aantal 10 kilometerwedstrijden (snelste tijd 42:31), 15 kilometerwedstrijden (snelste tijd 1:04:39) en 4 halve marathons (Egmond aan Zee, Roosendaal, Brabantse Wal en Amsterdam (snelste tijd 1:36:35)).

In de loop van 2015 ben ik mezelf weer nieuwe sportieve doelen gaan stellen. Ik was toe aan een sport die het hele lichaam aan het werk zet. In augustus heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mijn start gemaakt bij Crossfit Zuid. Na een aantal maanden wist ik het zeker, dit had ik veel eerder moeten doen!

De afgelopen vier jaren heb ik bij Crossfit Zuid veel praktijkervaring en kennis opgedaan op het gebied van beweegpatronen, krachttraining en uithoudingsvermogen. Deelname aan de kwalificatie wedstrijden van de Tiglon, Lowlands Throwdown en Dutch Throwdown hebben ook binnen crossfit het competitiedier in mijzelf aangewakkerd. Ik sta te popelen om deze passie met jullie te delen!