ONS VERHAAL

Van “BackYard Beasts”
naar “Lijf voor je leven”

PhysiQ Fitness is voortgekomen uit de zoektocht van 3 jonge, enthousiaste, leergierige mannen naar een fit, sterk en gespierd lichaam.

Dat laatste is niet helemaal gelukt…  😉

Verstand komt echter met de jaren en gelukkig kwamen we er op tijd achter dat ons ware doel minder voor de hand lag. Het fysieke bleek een metafoor voor vrijheid. Ook op mentaal gebied.

Het verhaal in een notendop.

Wij, de oprichters Leroy, Kevin en Halim, hebben net als een zeer groot deel van de bevolking de gevestigde paden bewandeld op het gebied van fitness. Elke week de sportschool in, hangend in de machines, hopend op een goed resultaat. Toen ontdekten we in 2007 het, nog in de kinderschoenen staande concept en inmiddels fenomeen CrossFit. We waren direct verkocht. Dit bood ons alles wat we zochten: variatie, uitdaging, resultaat en heel veel plezier. Jaren trainden we waar we konden: de achtertuin van de ouders, in het bos, onder viaducten of in gyms van bevriende CrossFitters her en der in het binnen- en buitenland.

 

 

In die periode hebben we onze kennis en kunde bijgespijkerd door overal in Europa seminars, workshops en trainingen te volgen om zelf als CrossFit atleet beter te worden. De waarde hiervan uitte zich in de goede resultaten tijdens de eerste nationale en internationale wedstrijden en al snel stonden we bekend als de ‘BackYard Beasts’.

Uiteindelijk achtte we ons capabel genoeg om ons enthousiasme over CrossFit over te gaan brengen op andere mensen en openden we de deur van CrossFit Zuid in 2012. Naarmate we meer mensen door onze deuren kregen, zagen we hoe divers en uiteen wensen en behoeften konden liggen. Zodoende begonnen we onszelf ook steeds verder te verbreden, buiten de scope van CrossFit. Voeding, slaap, stressmanagement.

Wij evolueerden tezamen met het publiek dat we trainden en daarmee ook onze service, onze visie en onze missie.

Tot we begin 2016 besloten onszelf te rebranden naar PhysiQ Fitness.

Je spreekt het uit als “Fysiek.” Ons vertrekpunt is namelijk een goed functionerend lichaam. PhysiQ eindigt met “IQ.” Een referentie naar ons uitgangspunt dat we nadenken over onze dienstverlening en dat we altijd verantwoording kunnen afleggen achter het “waarom” we iets doen. Het geeft ook aan dat we altijd blijven leren.

PhysiQ Fitness dekt de lading beter dan CrossFit Zuid, omdat onze dienstverlening inmiddels bestaat uit meer dan alleen CrossFit groepstrainingen: we bieden personal training, maatwerkprogramma’s en diverse cursussen op het gebied van bewegen en leefstijl. Kortom, een volledig scala aan diensten waarmee we zo veel mogelijk mensen helpen met het bereiken van fysieke vrijheid.

Ons fitnesscentrum is een plek waar ieder persoon, ongeacht zijn achtergrond, gesteldheid of interesse, kan komen werken aan zijn/haar gezondheid en fitness. Of je nou gewoon lekker wil trainen onder de beste begeleiding, aanvullende coaching nodig hebt om de puntjes op de i te zetten of een intensief traject van leefstijlcoaching zoekt, we bieden het allemaal.

Tot snel bij PhysiQ Fitness!