Olympisch gewichtheffen

Lijkt Olympisch gewichtheffen je een interessante sport? Dat is het ook zeker. Bij PhysiQ Fitness is het nu mogelijk om je aan deze spectaculaire sport te wagen! Je wordt op een professionele manier begeleid en zelfs als je nog geen enkele ervaring hebt met deze sport, is het mogelijk om hier bij ons kennis mee te maken.

Wat is Olympisch gewichtheffen precies?

Het Olympisch gewichtheffen bestaat uit twee onderdelen. Hierbij is het het doel om een zo hoog mogelijk gewicht te verplaatsen. Hierbij worden de gewichtheffers onderverdeeld in verschillende gewichtsklassen. Het gaat om de volgende twee onderdelen:

  • Snatch (of trekken). Hierbij moet de halter in één vloeiende beweging tot boven het hoofd getild worden, met gestrekte armen. Hierbij gebruik je vrijwel alle spieren in je lichaam. Het moeilijkste onderdeel is wel het omzetten van de halter, zodra deze voorbij de heup getrokken wordt.
  • Clean & Jerk (of stoten). Hierbij wordt het optrekken van de halter doorgezet tot de navel. Hierna wordt de halter opgetrokken tot de voorste schouderspieren, waarna de ellebogen naar voren komen en de handen rond de stang gedraaid worden, om vervolgens weer terug in gestrekte stand te eindigen. Hierna wordt de halter uitgestoten tot de armen gestrekt boven het lichaam staan.

Waar werk je aan bij Olympisch gewichtheffen?

Veel mensen denken dat je met Olympisch gewichtheffen enkel aan krachttraining doet. Dit is echter niet waar. Deze sport is namelijk ook zeker goed voor je flexibiliteit en coördinatie! Je traint er daarnaast ook je behendigheid en beheersing mee en beoefent een explosieve, spectaculaire sport waarbij de juiste techniek ook erg belangrijk is.

 

Wil jij graag beginnen of juist nog beter worden in Olympisch gewichtheffen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie over deze training!