Mireille de Moor

Mireille heeft een erg actief en sportief leven. Toch heeft ze altijd last gehad van “forse” bovenbenen. Met een beetje hulp is het haar uiteindelijk gelukt om van het overtollige vet af te komen.

Haar verhaal lees je op deze pagina.

Hoi Kevin,

Hieronder mijn verhaal:

Allereerst wil ik je zeggen dat ik zo blij ben dat je het onderwerp “voeding” bij mij hebt aangekaart. En dat je aangaf dat er wel winst bij mij te halen viel. Ik kon het haast niet geloven. Uit mezelf was ik denk ik niet zomaar op jullie afgestapt.

Waarom?

Omdat ik al jaren vond dat ik behoorlijke stevige bovenbenen had, maar dat het waarschijnlijk bij ‘mijn bouw’ hoorde. Anderen bevestigde ook mijn gedachten.

“Je bent van boven slank en die benen…. , ach, dat hoort gewoon bij jou”.

Ook dacht ik dat ik goed en met mate at. Wat kon ik daar nog aan veranderen? Diep van binnen verlangde ik sterk om ooit slankere benen te hebben. Maar ik zag streng diëten niet zitten.

Ook was ik bang voor mislukking en ik wilde geen hongergevoel hebben. Naast dat ik gezonde voeding belangrijk vind, hou ik zielsveel van lekker koken en eten èn dat wilde ik niet kwijt.

Maar ik weet nog precies het moment dat je me aansprak. Je zei:” Gaat goed hè?!” Mijn antwoord was, dat ik ook vond dat ik sterker begon te worden, maar ja die benen. Ik was toen 1,5 jaar geleden bij CrossFit Zuid begonnen en trainde ongeveer gedurende een jaar 3 keer per week. Maar mijn benen en de rest van mijn lichaam werden wel sterker, maar zeker niet slanker.

Ergens frustreerde me dat. Je vertelde dat er zeker winst te behalen was in mijn voeding.

Dat gaf me gelijk hoop en ik voelde me ook meteen gemotiveerd.

Ik had er gelijk veel vertrouwen in, omdat de manier van sport beoefenen en de gedachtengang achter CrossFit Zuid me vanaf het eerste moment heeft aangetrokken.

Ik toetste ik dat ook met mijn kennis en ervaring als fysiotherapeute. Het geheel bevestigt elke keer mijn manier hoe ik naar het lichamelijk functioneren kijk.

Kortom ik had en heb een groot vertrouwen in CrossFit Zuid gekregen.

Ik kampte al jaren, in meer of mindere mate, met rugklachten. Ik probeerde dat te ondervangen door corestability oefeningen te doen en 1-2 keer per week te hardlopen en op de mountainbike te stappen.

Alleen ik vond er niks aan. Ik kreeg er geen energie van en mijn rug protesteerde vaak tegen.

Nu ik bij jullie sport had ik het eerste jaar ook nog weleens last van mijn rug, maar dat werd steeds minder en durf nu zelfs maximaal kracht rondom onderrug te verzetten. Het is een zwakker onderdeel van mijn lijf, maar ik weet waar ook op moet letten tijdens het trainen.

Ook ben ik ongelooflijk veel sterker en energieker geworden. Al bij al gaf me dit zo veel vertrouwen, dat ik het aandurfde om mijn voeding en mijn gewicht onder de loep te nemen en er mee aan de slag te gaan onder jullie begeleiding.

Het begon er al mee dat ik op de weegschaal moest gaan staan. Die heb ik vanaf mijn eerste zwangerschap het huis uit gegaan. Ik kwam bij elke zwangerschap explosief aan. Na elke zwangerschap, 3 keer, paste ik weer na een tijdje mijn broeken weer. Dus weegschaal vond ik niet nodig, maar vond het ook op één of andere manier confronterend.

Ik woog in januari 74,5 kg. Ik schrok. Ik schatte zelf zo’n 68 kg. Dit was toch echt wel veel meer.

Ik ben aan de slag gegaan om mijn eetpatroon stap voor stap te veranderen en nog bewuster te gaan eten.

Drie keer per dag eten? Dat deed ik toch al, dacht ik.

Toch niet.

Honger heb ik niet één keer gehad en lekker koken ben ik blijven doen. Sterker nog, het daagt me uit om gerechten te maken die heerlijk smaken en passen binnen mijn eetpatroon.

Veel mensen vragen zich af hoe ik dat doe met het eten met mijn gezin. Dat gaat vanzelf. Ik bak in de ochtend vaak een ei en vraag dan of de andere ook zin hebben. In de middag eten de kinderen vaak brood en ik een salade, groente of een soep. Soms doen ze mee, soms niet. En met het avondeten, eten we met z’n allen hetzelfde.

Ik dacht dat ik met vakanties en uiteten in moeilijke situaties terecht zou komen, maar dat bleek helemaal niet het geval. Kevin, je gaf me hele goede tips hierbij.

Het veranderen van mijn eetpatroon was voor mij geen probleem.

Ik weeg nu, 6 maanden later tussen 62,5-63 kg. Ik heb geen enkele moeite om deze manier van eten voort te zetten. Het is een ‘way of life” geworden. Ik voel me energiek, fit, slaap goed en ben nu fysiek nog sterker geworden.

Mijn benen zijn, bijna niet te geloven 3 maten smaller geworden!!

Als ik voor de spiegel sta, kan ik het haast zelf niet geloven! Naast mijn behaalde doel, dunnere bovenbenen, voel ik me nog zelfverzekerder dan daarvoor. Ik heb het gevoel dat elk obstakel nu wel aankan. Dit gevoel is bijna nog waardevoller dan mijn slankere benen!!!

Kevin, super bedankt voor je aanmoediging, inzet en vertrouwen!!!! Ik ben echt heel trots op het resultaat!

Mireille

Wil jij ook weer blij worden van je lijf?

Leave a comment