Leroy

Na een geschiedenis met overgewicht ben ik me vanaf mijn 21e gaan verdiepen in voeding en training – hoofdzakelijk met de intentie om mezelf te helpen. Beide onderwerpen bleken me echter zo te boeien dat ik er steeds meer over wilde leren, zelfs toen de problemen met mijn gewicht al grotendeels verholpen waren. (Ze zeggen wel eens dat je jezelf altijd “dik” blijft voelen als je overgewicht gehad hebt. Ik denk dat daar een kern van waarheid in zit) 

In 2007 ontdekte ik CrossFit. Dit was mijn eerste aanraking met een trainingsmethodiek waarin vorm gevolgd werd door functie. Jaren later hoorde ik Dan John in een seminar de term “looks like Tarzan, plays like Jane” zeggen. Een beschrijving die ik regelmatig van hem leen om uit te leggen wat het verschil is tussen wat “wij doen” en wat veel “anderen doen.”

Wat begon als een hobby is inmiddels mijn beroep geworden. Hoewel CrossFit de grote aanjager was van het hele proces, voelde ik altijd de noodzaak om verder te blijven kijken. Grote mijlpalen hierin waren het succesvol afronden van de Overload TOP C opleiding en de CHIVO vitaliteitscoach. Ik heb daarnaast ook talloze workshops en cursussen gevolgd bij o.a. Precicion Nutrition, Ido Portal, Dan John, Christopher Sommer en MovNat. Daarnaast verslind ik 2 tot 3 boeken per week, over allerlei uiteenlopende onderwerpen en heb ik een gezonde nieuwsgierigheid naar de menselijke psyche en het gedrag en de gewoontes die daar uit voortvloeien. Echter, hoe meer ik leer, hoe minder ik lijk te weten. Ik hoop de komende jaren dus nog veel dommer te worden ?

Alle kennis van de wereld is waardeloos wanneer het niet toegepast wordt. In 2012 ben ik daarom mede-eigenaar van en coach bij CrossFit Zuid in Roosendaal geworden. Ik heb de eer om hier een enthousiaste club mensen te mogen helpen op de weg naar het behalen van hun fysieke en gezondheidsdoelstellingen. Het is de proeftuin waar ik alle nieuwe dingen die ik leer kan toepassen en verfijnen – iets waar ik dankbaar gebruik van maak.
Eind 2018 heb ik besloten om zakelijk een ander pad te kiezen. Ik ben dankbaar voor de tijd die ik aan het roer heb mogen staan bij ZUID. Het heeft me doen groeien als mens en coach, maar ook als docent en ondernemer.

Omdat ik de mensen en omgeving niet kan missen, zul je mij vaak zien om mee te doen in de lessen of als er nood aan de man is voor groep als trainer,

Welkom bij CrossFit Zuid.