Halim

Bouwjaar: 1984

De eerste stappen die ik maakte op sportief gebied waren Judo en voetbal tijdens mijn basisschooltijd. Dit was meer het resultaat van vriendjes die er al op zaten dan dat ik zelf erg de ambitie had om dit te beoefenen. Als klein, rond ventje met weinig uithoudingsvermogen (en in principe weinig talent) had ik ook niet de aanleg om erg goed te worden in een van deze sporten.

Rond mijn 16e ben ik gaan fitnesssen. Vele uren per week bracht ik in de sportschool door met matige resultaten. Het alleen trainen bracht me niet de motivatie en snel ging ik minder en minder, maar ik zat wel aan een duur abonnement vast. Tijdens deze periode heb ik ook het Thai Boksen opgepikt en dit heb ik ruim 5 jaar met veel plezier weten vol te houden. Echter door verhuizing, school en bijbaantjes was ik genoodzaakt ook hier op den duur mee te stoppen.

Op Avans leerde ik Kevin kennen, die me introduceerde in de wereld van CrossFit. Door de variatie, intensiteit, groepsbelevenis en de goede resultaten bleef ik ontzettend gemotiveerd om meer te doen en beter te worden.

Ruim een jaar later heb ik meegedaan aan 2 maal het NK en de Open voor de CrossFit Games. Binnen dat jaar ben ik fysiek veel fitter en sterker geworden, heb ik mijn eetpatroon volledig omgegooid en… nu hebben we zelfs onze eigen CrossFit gym geopend! Dus tot snel bij CrossFit Zuid!