Casper

 

Bouwjaar: 1994

In mijn (nog) jongere jaren was ik al erg fanatiek in bewegen en sporten, al bleef ik nooit erg lang bezig met dezelfde sport. Ik zocht mijn uitdaging in Judo, squash. Ondanks dat ik me in deze sporten volledig uit kon leven bleek het toch niet te zijn waar ik echt naar op zoek was. Vanaf mijn 15e jaar was ik, zoals velen, ook in de sportschool te vinden. Hier bleek ik al snel vooruitgang te boeken en ik kon duidelijk merken dat vooral mijn kracht en lichaam hiermee vooruit gingen. Toch miste ik nog iets…

Toen ik in 2012 aan mijn HBO opleiding International Business & Management begon werd ik na enkele maanden via een klasgenoot getipt over Crossfit Zuid en dat ik absoluut eens mee naar een training moest. Zelf was ik nog volledig onbekend met Crossfit maar ik nam aan dat door mijn fitness achtergrond ik dit ook wel makkelijk zou moeten kunnen….niets was minder waar.

Eenmaal bij Crossfit Zuid kwam ik er al snel achter dat ik toch een hoop verkeerde patronen had aangeleerd bij de sportschool en werd al snel duidelijk dat er nog een hoop werk te doen was. Vastbesloten om fitter dan ooit te worden schreef ik me direct in als destijds een van de eerste leden.

Nu 8 jaar verder kan ik me moeilijk inbeelden dat deze sport geen deel meer uitmaakt van mijn leven.

Ook begon ik naast het sporten zelf steeds meer interesse te krijgen in de achterliggende kennis en structuur van optimale training en voeding. Ik bleef de coaches dan ook vaak achtervolgen met de “waarom? “ vraag wanneer trainingen werden aangepast of nieuwe bewegingen werden behandeld.

Hierdoor begon ik zelf ook met het lezen van sport en voeding gerelateerde boeken en uiteindelijk ook met het volgen van cursussen en opleidingen.

In 2015 kwam mijn passie voor gewichtheffen steeds meer naar voren en merkte ik dat ik naast mijn trainingen steeds meer ging focussen op het coachen van anderen. Dit kwam steeds meer naar voren en zo werd ik langzaam de “go-to guy” voor mensen die hun gewichtheffen wilden verbeteren.

Fast forward geef ik nu al 5 jaar (tussen m’n buitenlandse trips door) les bij Crossfit Zuid en organiseer ik o.a. specifieke gewichthef cursussen onder de naam Reneassance Performance.

Dus hopelijk tot snel onder mijn toeziend oog bij Crossfit Zuid!