Erik

Bouwjaar: 1977

Mijn passie is al sinds jaar en dag bewegen. Vroeger uitte zich dit in alle vormen van zwemmen inclusief wedstrijd zwemmen. Later werd dit waterpolo om vervolgens te gaan voetballen en kickboxen.

Uiteindelijk ben ik bij defensie beland waar ik wekelijks nog steeds het grootste deel van mijn tijd door breng.

Binnen defensie kwam ik meer en meer in aanraking met CrossFit achtige trainingen. Het concept beviel mij enorm echter de uitvoering liet in mijn ogen wat te wensen over.

Ik besloot daarop verder te gaan zoeken en kwam uit bij CrossFit Zuid, mijn trainingsplek sinds 2012.

Binnen de 3 hoofd elementen van CrossFit (gewichtheffen, gymnastiek en “cardio”) ging mijn liefde al vrij snel naar de wereld van gymnastiek en (pijnvrij) bewegen.

In de afgelopen 4 jaar heb ik veel studieboeken versleten en cursussen, lezingen en workshops bijgewoond. Het doel? Het beste in mezelf naar boven halen middels gymnastische oefeningen in combinatie met krachttraining flexibiliteit/mobiliteitsoefeningen en revalidatietechnieken.

Begin 2016 begon het te kriebelen om de opgebouwde kennis en kunde te delen met anderen in de vorm van trainer. Ik ben blij te mogen vermelden dat CrossFit Zuid mij deze kans gegeven heeft en ik het team mag versterken als trainer met als specialiteit movement (beweging) en revalidatie.

Tot ziens in de gym.