CrossFit in Roosendaal

PhysiQ Fitness, voorheen CrossFit Zuid, is hét adres voor CrossFit in Roosendaal. Van oorsprong zijn wij namelijk een CrossFit box. Je zou dus zeker kunnen zeggen dat wij hier in Roosendaal gespecialiseerd zijn in CrossFit. Misschien ben je bang dat CrossFit alleen is voor mensen die al op en top fit zijn en een atletisch figuur hebben, maar niets is minder waar. CrossFit is er voor iedereen; iedereen moet ergens beginnen.

CrossFit bij jou in de buurt

PhysiQ is van oorsprong een CrossFit Box. We houden dus van hard trainen en op z’n tijd flink afzien. Maar niet ten koste van alles.

De hoeveelheid zweet en spierpijn tijdens en na een training zeggen namelijk helemaal niets over de resultaten. En resultaat is waar het om draait! Daar heb je namelijk iets aan in het echte leven – en dat speelt zich als het goed is af buiten de muren van de gym.

CrossFit training in groepsverband

De CrossFit training bij ons in Roosendaal is niet niks. We houden van hard trainen en op zijn tijd van flink afzien. Dat gaat echter niet ten koste van alles. Hoewel je misschien anders zou kunnen denken, gaat het niet om de hoeveelheid zweet tijdens en hoeveelheid spierpijn na de CrossFit training. Het draait namelijk om resultaat! Daar heb je namelijk iets aan in het echte leven – en dat speelt zich als het goed is af buiten de muren van de CrossFit training.

Afvallen door CrossFit

Men kan om heel veel verschillende redenen beginnen met CrossFit. Veel mensen doen het om simpelweg sterker en fitter te worden of om beter in hun eigen sport te worden. Echter kun je zeker ook afvallen door CrossFit. CrossFit is namelijk erg goed voor je lichaam. Je bouwt spiermassa en conditie op, en tijdens de training verbrand je natuurlijk ook calorieën. Daarom kan CrossFit ook een goede manier zijn om af te vallen.

CrossFit trainingen voor ieder niveau

Onze CrossFit trainingen zijn er voor ieder niveau. Ons doel is dan ook om zo veel mogelijk mensen te helpen met het verhogen en/of bereiken van fysieke vrijheid. Om de trainingen echt voor ieder niveau te houden, hebben we daarom verschillende lesprogramma’s ontwikkeld. Daarmee kunnen we tegemoet komen aan nagenoeg ieder niveau. Hieronder omschrijven we kort de inhoud van iedere lessoort. Voordat je lid wordt plannen we een adviesgesprek met in waarin we kijken wat het beste aansluit bij jouw wensen en achtergrondsituatie.

MOVE

Bewegen is goed, maar goed bewegen is beter.

Daarom start iedereen met MOVE. Dit is een beginnersles voor nieuwe leden waarin je met een kleine groep in een rustige omgeving aan de slag gaat met de basisprincipes van goed bewegen.

Oefeningen die complex lijken, worden ineens eenvoudig. Dit geeft je de vaardigheden en het vertrouwen om te starten in de reguliere lessen. Je zal namelijk merken dat het toepassen van een aantal simpele principes ervoor zorgt dat je snel uit de voeten kunt met de oefeningen die het meest in onze trainingen voorkomen.

LIFE

Je voelt je niet fit. Je bent buiten adem als je de trap op loopt of als je een stukje gefietst hebt en je bent dit helemaal beu. Door omstandigheden ben je het vertrouwen in je lijf verloren en je wil dit graag terug vinden. Of misschien voel je jezelf prima en wil je gewoon onder begeleiding in een relaxte sfeer bewegen en trainen.

Wat je niveau ook is, je bent van harte welkom in onze LIFE lessen.

Hierin ligt de nadruk op goed leren bewegen. We maken daarom gebruik van een beperkte selectie oefeningen die we op allerlei leuke en diverse manieren met elkaar combineren.

Naar mate je meer vertrouwd raakt met de oefeningen, gaan we langzaam aan de intensiteit verhogen.

De LIFE lessen zijn iedere dag anders.
Je traint in een groep van maximaal 12 mensen en wordt begeleid door 1 trainer. Hij/zij zorgt er voor dat je verantwoord beweegt en daardoor het beste uit je training kan halen.

BUILD & WORK

Onze roots liggen in CrossFit en dat komt in deze lessen tot uiting.

Is bewegen je ding en ben je misschien al (redelijk) fit? Heb je weinig tot geen last van pijntjes of blessures? Wil je kijken waartoe je fysiek in staat bent en je fitness naar het volgende niveau tillen.

Dan doe je mee aan BUILD en WORK.

In de BUILD lessen ga je ontdekken welke mogelijkheden je lijf allemaal heeft, om dit vervolgens uit te bouwen.

Iedere les start met een stuk kracht- en/of skilltraining. Hiermee werk je aan het verhogen van je belastbaarheid, bewegingsvrijheid en coördinatie. Je scores noteer je in je logboek, zodat progressie meetbaar wordt.

We gebruiken veel oefeningen uit het gewichtheffen, gymnastiek en atletiek. Denk aan: tillen, springen, rollen, kruipen, trekken, duwen rennen, roeien etc.

BUILD lessen worden standaard afgesloten met een kort high intensity onderdeel waarin je werkt aan conditie en uithoudingsvermogen.

In de WORK lessen gaan alle remmen los!

Een pittige gevarieerde circuittraining waarbij je (mentale en fysieke) conditie en uithoudingsvermogen optimaal uitgedaagd worden. Afhankelijk van de workout werk je alleen of met een buddy.

De BUILD lessen zijn iedere dag anders.
De WORK les wordt iedere zondagavond bekend gemaakt en staat gedurende de week die volgt iedere dag een aantal uur op het programma.

Bij BUILD train je in een groep van 12 mensen en WORK doe je in een groep van 16.
Uiteraard is er bij beide lessen een trainer aanwezig die ervoor zorgt dat je verantwoord beweegt en daardoor het beste uit je training kan halen.

START NU MET DE BOUW VAN EEN LIJF VOOR JE LEVEN