Casper Brundel

Bouwjaar: 1994

In mijn (nog) jongere jaren was ik al erg fanatiek in bewegen en sporten, al bleef ik nooit erg lang bezig met dezelfde sport. Ik zocht mijn uitdaging in Judo, squash en later BJJ en kickboksen. Ondanks dat ik me in deze sporten volledig uit kon leven bleek het toch niet te zijn waar ik echt naar op zoek was. Vanaf mijn 15e jaar was ik, zoals velen, ook in de sportschool te vinden. Hier bleek ik al snel vooruitgang te boeken en ik kon duidelijk merken dat vooral mijn kracht en lichaam hiermee vooruit gingen. Toch miste ik nog iets…

Toen ik in 2012 aan mijn HBO opleiding International Business & Management begon werd ik na enkele maanden via een klasgenoot getipt over Crossfit en dat ik absoluut eens mee moest naar een Zelf was ik nog volledig onbekend met Crossfit maar op basis van mijn fitnessachtergrond nam ik aan dat dit mij gemakkelijk af zou gaan….niets was minder waar.

Eenmaal bij CrossFit Zuid kwam ik er al snel achter dat ik veel van mijn bewegingspatronen verkeerd had aangeleerd en dat er veel werk aan de winkel was. Vastbesloten om fitter dan ooit te worden, schreef ik me direct in als destijds een van de eerste leden.

In de afgelopen 4 jaar heb ik, naast ontelbaar uren trainen, veel tijd besteed aan het aanleren van bewegingspatronen en het begrijpen van de combinatie voeding, training en gezondheid.

Het resultaat was:

  • Lezen van sport en voeding gerelateerde boeken en uiteindelijk ook het volgen van cursussen
    en opleidingen.
  • De coaches continu achtervolgen met de vraag “waarom?”
    Bij iedere verandering, aanpassing of uitleg kwam (direct of indirect) al vrij snel een opmerking
    waarbij de coach een antwoord moest vormen op de waarom-vraag.

In 2015 kwam mijn passie voor gewichtheffen steeds meer naar voren en merkte ik dat ik naast mijn trainingen steeds meer ging focussen op het coachen van anderen. Dit kwam steeds meer naar voren en zo werd ik langzaam de “go-to guy” voor mensen die hun gewichtheffen wilden verbeteren.

Fast forward naar maart 2016 sta ik (eindelijk) voor de groep om mijn kennis en ervaring te delen met de leden van CrossFit Zuid. Ik geef CrossFit – L.I.F.E trainingen – Gewichtheftrainingen en cursussen.