Bianca Loof

Warrior style diet mode: ON…ON…ON…(de weegschaal vertelt zeker niet het hele verhaal!)

Zo’n anderhalf jaar geleden, ben ik na 27 jaar gerookt te hebben, dan eindelijk gestopt. Heb er ‘maar’ een poging of 15 voor nodig gehad, maar kan nu zeggen dat het gelukt is. Ik kwam zo’n kleine 7 kilo aan en ik dacht dat het de verandering van de spijsvertering was. Wel makkelijk om de schuld buiten jezelf te leggen…Ik ben eerder te zwaar geweest en daar wilde ik niet meer terug naar toe, dus normaal doen, terug naar de basis en ‘niet zeiken Loof’. Omdat er na 3 weken nog niets gebeurde op de weegschaal, raakte ik enigszins in paniek. Hoe kon dat nou, ik dronk niet meer, at echte voeding, lette op koolhydraten enz. Oke, dan maar intermittent fasting, na twee weken nog niets, meer paniek! Oke misschien dan maar overstappen op maaltijdvervangers…nou, na 5 dagen honger en geen energie helemaal klaar mee, maar nog meer paniek.

Op Facebook zag steeds vaker Personal bodyplan voor bij komen. Een coach die je 24/7 zou bijstaan, trainings – en voedingsschema’s en verbluffende resultaten. Besloten om me aan te melden en er de komende 6 maanden voor te gaan. Wanneer ik mij commit bestaat er geen half werk, ik ga ervoor en geef 100% of ik doe het niet. Dus met die instelling het traject ingegaan. Na de eerste maand, was ik een kilo en 2,5 centimeter kwijt. Serieus ja? Zoveel gedaan en dan dit resultaat, maar hé consistency is the key toch?! Niet zeiken en doorgaan… Macro’s tellen en maaltijden plannen was dagelijkse kost. Maar hoe meer ik me vastbeet in de methode, hoe minder ik leek af te vallen. Als ik een gram meer at dan voorgeschreven was, kreeg ik daar weer stress van, het werkte gewoon niet voor mij.

Daarbij kwam dat ik de trainingsprogramma’s alleen in de sportschool kon uitvoeren en wat werd ik daar ellendig van zeg, wat een oninspirerende omgeving!! Een enkele keer kwamen er geen apparaten in de training voor en kon ik bij CFZ (red: PhysiQ Fitness) aan de slag, kwam dan bijna huppelend binnen 🙂

Omdat de gehoopte resultaten uitbleven en ik me steeds ellendiger ging voelen ben ik na 5 maanden gestopt. Van de 7 kilo was ik er nu drie kwijt.

Na een maand rust en na een gesprek met Kevin besloten dat ik me nog 3 maanden door hem zou laten coachen. Doel was om me weer goed te voelen in mijn lijf.

3x per dag stuurde ik een foto van mijn maaltijden en hanteerde daarbij de handpalmmethode. Daar kreeg ik dan feedback op. Kevin was daarbij niet zachtzinnig, maar dat past ook bij mij, ik hou van de no-nonsense aanpak. Ik wilde geen trainingsschema’s meer, maar gewoon weer genieten van mijn trainingen en meedoen aan de WOD’s.

Een aantal keer hebben we samen gezeten en gesproken over wat er nou precies op de weeschaal, maar vooral ook in mijn hoofd gebeurt. Ik kon me prima voelen, op de weegschaal gaan staan en er verrot afstappen omdat er een kilo aanzat. Op aanraden van Kevin de weegschaal weg gedaan. Kevin zou mij wegen en daarmee mijn proces in de gaten houden en bijsturen. Ik vond het ontzettend moeilijk om de controle los te laten, maar het heeft me uiteindelijk heel veel rust gegeven. Verder hebben we geconstateerd dat ik de afgelopen 9 maanden volledig ben gegaan voor mijn proces en in de matrix in te delen was in de Warrior diet style. Dit is echter een modus waarin je steeds maar korte periodes in wil zitten. Vooral op de momenten dat je echt even moet vlammen, bijvoorbeeld net voor een wedstrijd en dus geen 9 maanden lang. Heeft misschien wel contraproductief gewerkt.

Tegenwoordig zit ik in de King style diet modus, prima vol te houden en toch te combineren met mijn Bourgondische levensstijl ;-).

Ik voel me fitter dan ooit, comfortabeler in mijn lijf en ga meer ontspannen om met het hele concept gewicht.

Ik heb nog steeds geen idee wat ik ben afgevallen en zie dat de vakantie er wat heeft ‘aangeplakt’, maar hé is oké zo.

Thanks Kev!!

Leave a comment